سایت آگهی شیمیایی |رنگ های قابل استفاده در صنعت غذا | بخش اول : رنگها یکی از مشخصات غذاها می باشد که به وسیله احساس بینایی درک شده و از نظر پذیرش مصرف کننده خیلی مهم است زیرا تقریبا تمام غذاها از زمانی که به صورت خام بوده تا زمانی که به صورت غذای کامل تبدیل شود با یک رنگ قابل قبول برای مصرف کننده شناخته می شود رنگ و طعم اغذیه در خیلی موارد به هم مربوط می باشند.
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمیایی | رنگ های قابل استفاده در صنعت غذا | بخش اول
خدمات شیمیایی | آشنایی با انواع کودهای شیمیایی | بخش اول : به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و سبب بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی موجب افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود.
ادامه مطلب: خدمات شیمیایی | آشنایی با انواع کودهای شیمیایی | بخش اول
همه چیز در مورد صنایع شیمیایی و پتروشیمی که باید بدانیم :
صنایع شیمیایی به بخشی از صنایع گفته میشود، که مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را برای تولید بیش از ۷۰ هزار محصول، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین میکند. پالایشگاهها و واحدهای پتروشیمی که مواد خام نفتی را به موادی چون سوخت، حلال (نظیر استون)، رزین و… تبدیل میکنند نمونهای از صنایع شیمیایی بهشمار میروند.
برخی از صنایع شیمیایی مهم و محصولات آن :
صنایع معدنی :
آمونیاک، کلر، سدیم هیدروکسید، سولفوریک اسید، نیتریک اسید
صنایع شیمی :
آلیاکریلونیتریل، فنول، اتیلن اکساید، اوره
صنایع سرامیک :
سیلیسیم دیاکسید
صنایع پتروشیمی :
اتیلن، پروپیلن، بنزن، استایرن
agrochemicals :
کود، حشرهکش، علفکش
بسپار :
پلیاتیلن، باکالیت، پلیاستر
الاستومر :
پلیایزوپرن، نئوپرن، پلییورتان
oleochemicals :
چربی خوک، روغن سویا، اسید استاریک
مواد منفجره :
نیتروگلیسرین، آمونیوم نیترات، نیتروسلولز
معرفی رشته صنایع شیمیایی :
رشته ی صنایع شیمیایی تلفیقی از شیمی و مهندسی شیمی است که دانش آموختگان این رشته علاوه برخواندن دروس نظری با آزمایشگاه های مربوط به مهندسی شیمی نیز آشنا می شوند. که علم شیمی به عنوان یکی از علوم پایه، زیربنای علوم مختلفی همچون بیولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و رشته های متعدد مهندسی است.
صنایع شیمیایی عبارت از صنایعی است که در آنها واکنش های شیمیایی انجام می گیرد. بنابراین طیف گستردهای از صنایع را در برمیگیرد که از آن جمله میتوان به صنایع غذایی، داروسازی، پتروشیمی، الیاف مصنوعی، مواد بهداشتی و آرایشی و صنایع تولید لوازم خانگی اشاره کرد.
درسده حاضر صنایع شیمیایی با پیشرفت های اعجاب انگیزی همراه شده و توسعه های شایان توجهی یافته است که با نگاهی ساده به زندگی شهری و روستایی به اهمیت آن پی می بریم.صنایع شیمیایی
فرایندهای انجام یافته در صنایع شیمیایی شامل برهم کنش ماده و انرژی و نیز تغییر و تبدیل های حاصل در مواد است. کار موفقیت آمیز روی مواد شیمیایی مستلزم آگاهی از ساختار و کیفیت ذرات تشکیل دهنده به عبارتی اتم ها و مولکول های آن هاست.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید .
برای اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید.
سایت آگهی شیمیایی | آشنایی با صنعت کاغذ و انواع آن :کاغذ ها برحسب کاربرد آنها به انواع گوناگونی تقسیم بندی میگردند.،تنوع تولید کاغذ در جهان بسیار فراوان است که ممکن است مصارف اختصاصی و غیر عمومی داشته باشند. به زبان ساده تلاش شده تعاریف مختصری از هر از یک از انواع کاغذ های مورد استفاده عموم خصوصا ایران ارائه گردد .
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمیایی | آشنایی با صنعت کاغذ و انواع آن
صنایع شیمیایی | آشنایی با رشته صنایع شیمی : شيمی علم اتمها، پيوندها و مولكولهاست ، دانشی كه ميتواند خواص ماده، چگونگی تغييرات و شيوه ی توليد آنها را از هسته اتم گرفته تا كهكشانها بررسی كند. در اين رشته متخصصانی پرورش می يابند كه با مطالعه کردن و تحقيق و آزمايش به ابداع و نوآوری پرداخته و يا فرآوردههای شيميايی را كنترل می كنند.
ادامه مطلب: صنایع شیمیایی | آشنایی با رشته صنایع شیمی
آگهی شیمی | آشنایی با انواع رنگ های صنعتی: رنگ، یکی از عالیترین ابزار برای زیباسازی هر محیطی است. در سالهای اخیر با استفاده کردن از فرمولاسیونهای گوناگون تناژهای رنگی بسیار متنوع و مختلفی عرضه شده است..
ادامه مطلب: آگهی شیمی | آشنایی با انواع رنگ های صنعتی
سایت آگهی شیمیایی
در این مقاله که با نام سایت آگهی شیمیایی | مواد شیمیایی چیست؟ در این سایت منتشر شده است می خواهیم در گام اول اصالت و ماهیت مواد شیمیایی را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین با ما در ادامه مطلب همراه باشید. امیدواریم که از
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمیایی | مواد شیمیایی چیست؟
سایت آگهی شیمی | بررسی تفاوت مواد طبیعی با مواد شیمیایی | بخش دوم : هیچ چیز نمی تواند عاری از مواد شیمیایی باشد، مگر اینکه خلاء باشد. علت این امر آن است که هر چیزی که از اتم ها تشکیل شده باشد یک ماده شیمیایی است، چه جامد، مایع یا گاز ، در این بخش از مقاله به ادامه بخش قبلی خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمی | بررسی تفاوت مواد طبیعی با مواد شیمیایی | بخش دوم
آشنایی بیشتر با انواع صنایع شیمیایی: صنایع شیمیایی به صنایعی گفته میشود که مواد خام طبیعی مثل نفت، گاز طبیعی، هوا، آب، فلزات و مواد معدنی را به بیش از ۷۰،۰۰۰ محصول و ماده شیمیایی گوناگون تبدیل میکند.
ادامه مطلب: آشنایی بیشتر با انواع صنایع شیمیایی
سایت آگهی شیمیایی
این مطلب با نام سایت آگهی شیمیایی | مواد شیمیایی برای شما عزیزان گردآوری شده است تا اطلاعاتی در مورد مواد شیمایی در اختیار کاربران خود قرار دهد.در ابتدا و قبل ار هر چیزی باید بگوییم که ماده یا مواد شیمیایی صنعتی در صنایع شیمیایی از کاربردی ترین و اصولی ترین مواد در بخش تولید صنایع می باشد. که در تولیدات اکثر صنایع مانند: شیمیایی، معدنی، فلزی و غیر فلزی، پترو شیمی، نفت و گاز و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا مواد شیمیایی از
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمیایی | مواد شیمیایی
سایت آگهی شیمی | بررسی تفاوت مواد طبیعی با مواد شیمیایی | بخش اول :شاید برای کسی شنیدن و دیدن آگهی های دروغین جای تعجب و موضوع جدیدی نباشد. اما آزار دهنده آن است که وقتی تبلیغ کنندگان و بازاریاب ها سعی می کنند با اصطلاحات علمی و ادعاهای پوچ مردم را ترقیب به خرید از محصولات خود کنند.
ادامه مطلب: سایت آگهی شیمی | بررسی تفاوت مواد طبیعی با مواد شیمیایی | بخش اول
بررسی مواد افزودنی در صنایع شیمیایی :از مواد افزودنی برای اصلاح فرایندها و بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری محصولات مختلف مانند مواد غذایی، چسب ها، رنگ ها، بسپارها، آلیاژها و داروها استفاده می شود.
ادامه مطلب: بررسی مواد افزودنی در صنایع شیمیایی
آگهی شیمی
در این مقاله که با نام آگهی شیمی | هفت مورد از پر کاربردترین مواد شیمیایی می باشد مجموعه شیمی نگار اطلاعاتی در مورد هفت مورد از کاربردی ترین مواد شیمیایی در اختیار شما عزیزان قرار می دهد. به طور کلی باید گفت که مواد
شیمیایی صنعتی بهعنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین پایه های صنعت در هر کشوری به حساب می آید.
در ابتدا باید بگوییم که هر مواد یا ماده شیمیایی از ترکیب چند یا چندین عنصر شیمیایی به وجود می آید و نوع ماده ای که به دست می آید بنا بر میزان عناصر مصرفی، متغییر است. آگهی شیمی
به طور کلی مواد شیمیایی صنعتی در دو دسته مواد آلی و مواد معدنی دسته بندی میشوند
بیشتر صنایع در کلیه تولیدات خود وابسته و نیازمند استفاده از این مواد شیمیایی هستند. در صنایع غذایی معمولا به مواد شیمیایی خوراکی وابسته هستند که این مواد نیز بخشی از مواد شیمیایی صنعتی به حساب می آیند. کارخانه جات و شرکتهای تولیدکننده مواد شوینده نیز برای تولید محصولات خود از مواد شیمیایی صنعتی استفاده میکنند. آگهی شیمی
صنایع نساجی هم مانند دیگر صنایع به همین صورت است و در مراحل و فرآیندهای متفاوت مانند: ریسندگی، مواد شیمیایی مختلفی از جمله آب اکسیژنه، استیک اسید، فرمیک اسید، کربنات سدیم، جوش شیرین، سود پرک را به کار میگیرد. همچنین مواد شیمیایی صنعتی در سایر صنایع مهم دیگری همچون صنایع فولاد و ذوب آهن، پزشکی، داروسازی و کشاورزی بسیار پرکاربرد هستند.
در اینجا میخواهیم هفت مورد از پرکاربردترین و مهمترین مواد شیمیایی صنعتی را برای شما معرفی کنیم آگهی شیمی
- اسید سولفوریک
این ماده یک اسید معدنی بسیار قوی می باشد که با هر درصدی در آب حل میشود. این ماده که به اسید سولفوریک معروف است را در گذشته به نام جوهر گوگرد میشناختند. این ماده در جدول برترین تولیدات مواد شیمیایی در سراسر جهان در رتبه نخست قرار دارد. بیشترین کاربرد این ماده شیمیایی در تولید کودهای مانند سولفات آمونیوم و سوپر فسفات است. اسید سولفوریک همچنین بهعنوان یک ماده واکنشدهنده در ساخت یا پردازش برخی کالاهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد. آگهی شیمی
2. کلر
با گذشت زمان و امروزه کلر جزو مواد شیمیایی بسیار محبوب و کاربردی است و کاربردهای فراوانی که دارد باعث شده تا تولیدکنندگان کلر به فکر راههایی برای افزایش تولید و کیفیت این ماده باشند. آگهی شیمی
این عنصر، عاملی اکسیدکننده، سفیدکننده و گندزدا است و در تصفیه آب، عامل مهمی به شمار میرود و برای از بین بردن باکتری و سایر میکروبهای موجود در ذخایر آب آشامیدنی به کار میرود. همچنین کلر در ساخت طیف وسیعی از اقلام روزمره از تولید ضدعفونی کنندهها گرفته تا تولید رنگ و کاغذ و حلال کاربرد دارد.
3. اتیلن آگهی شیمی
در واقع گاز اتیلن بی رنگ است و به صورت کلی سمی نیست. از این گاز به صورت عمده و زیاد در صنایع پلاستیک سازی استفاده می شود. در واقع باید گفت که گاز اتیلن یکی از ترکیبات پایه تولید مواد آلی یا پلیمری در صنعت است و یکی از محصولات پایین دستی پتروشیمی به حساب میآید..
4. اسید فسفریک
در توضیح این ماده باید بگوییم اسید فسفریک، نوعی اسید مایع و بدون بو است که در قیاس با اسیدهای قوی همچون هیدروکلریک اسید و سولفوریک اسید، اثرات مخرب کمتری دارد و در شرایط عادی و مدت زمان کوتاه چندان نمیتواند خطرساز باشد. اسید فسفریک در زمره پرمصرفترین مواد شیمیایی در صنعت قرار میگیرد. یکی از مهمترین کاربردهای آن در صنایع غذایی است که بهعنوان ماده افزودنی در نوشابههای گازدار استفاده میشود. آگهی شیمی
این ماده بیش از همه چیز در تولید کودهای شیمیایی فسفاته کاربرد دارد اما در تهیه پاککنندههای صابونی و غیر صابونی، تصفیه آب، خوراک دام و داروسازی، ضد حریق کردن برخی سطوح و عوامل بازدارنده اشتعال و نیز جهت تمیز کردن و جرمگیری سطوح فلزی به کار میرود.
5· آمونیاک آگهی شیمی
این ماده که به نام آمونیاک است مادهای غیرآلی و بدون رنگ است. این ماده معمولا به شکل مایع مورد استفاده است و میزان بسیار بالایی از آن در تولید کودهای نیتروژنه برای کشاورزی به کار میرود. تولید مواد شیمیایی گوناگون (همچون نیتریک اسید) و استفاده در صنایع غذایی، داروسازی و تولید کاغذ از جمله کاربردهای فراوان این ماده در صنایع مختلف هستند.
6. نیتروژن
نیتروژن معمولا گاز بی اثر است و معمولا بهعنوان گاز پتو مورد استفاده قرار میگیرد، به این معنی که از مواد حساس به اکسیژن در مقابل تماس با هوا محافظت میکند. این ماده در صنایع شیمیایی برای تولید کود، نایلن، نیتریک اسید، رنگ، دارو و مواد منفجره کاربرد دارد. آگهی شیمی
7. اکسیژن
استفاده از اکسیژن یا هوای سخت شده از اکسیژن شدت و سرعت واکنش را بالا میبرد و در نتیجه هزینه کمتر شده و بازدهی واکنش افزایش مییابد.
در واقع در مشعل های جوش اکسیاستیلن و اکسی هیدروژن، اکسیژن تولیدشده به صورت تتجاری است. اکسیژن در صنعت فولادسازی بسیار مهم است و به سوزاندن ناخالصیهای سنگ معدن مذاب کمک میکند. غالبا برای هر تن فولاد تولیدشده حدود یک تن اکسیژن مورد نیاز می باشد. همچنین در صنایع شیمیایی اکسیژن در تجزیه هیدروکربنها (ترکیبات فقط کربن و هیدروژن) به محصولات هیدروکربن کوچکتر مانند اتیلن، پروپیلن و استیلن کاربرد دارد. این ماده در بسیاری موارد برای تولید پلاستیک، رنگ، ذوب آهن، جوشکاری، صنایع نظامی، فضایی، هوایی و دریایی استفاده میشود. آگهی شیمی
یکی از نکات مهم در هنگام خرید انواع مختلف مواد شیمیایی صنعتی داشتن اطمینان از کیفیت محصولی که می خواهید خریداری کنید است. به این دلیل که کاربرد آنها به این شکل است که کیفیت آنها در محصولی که تولیدشده و یا آزمایش انجام شده تاثیر مستقیم خواهد داشت. آگهی شیمی
آگهی شیمی | آشنایی بیشتر با پلاستیک : پلاستیک در طبیعت وجود ندارد بلکه باید ساخته شود. با اینکه بسیاری از پلاستیک ها از مواد شیمیایی موجود در نفت ساخته می شود ، برخی پلاستیک از چوب ، زغال و یا گاز طبیعی به دست می آید.
ادامه مطلب: آگهی شیمی | آشنایی بیشتر با پلاستیک
بررسی تاثیرات منفی صنایع شیمیایی بر محیط زیست: بشر همواره در دو دنیای متفاوت زندگی کرده است. یک دنیا همین دنیای طبیعی گیاهان، حیوانات و آب و خاک است؛ دنیای دیگر هم شامل نهادهای اجتماعی و مصنوعاتی است که ما با استفاده از علم و فناوری برای زندگی آسان تر خلق کرده ایم. خواسته بشر برای پیشرفت هم یک امر اجتناب ناپذیر است که از ازل وجود داشته و تا ابد نیز ادامه خواهد داشت.
ادامه مطلب: بررسی تاثیرات منفی صنایع شیمیایی بر محیط زیست
مجله شیمی | آشنایی بیشتر با علم شیمی | بخش دوم :واژهٔ شیمی از کیمیا در زبان مصری باستان، کیمیا از واژهٔ خامه یا خَمِه به معنای زمینِ سیاه برگرفته شدهاست.
ادامه مطلب: مجله شیمی | آشنایی بیشتر با علم شیمی | بخش دوم
بررسی فیلتر هوا در صنایع شیمیایی :یکی از مشاغل پر خطر در زمان حال حاضر کار در مناطق پتروشیمی، نفت و گاز می باشد. در این مناطق به دلیل وجود انواع ذرات معلق شیمیایی با خاصیت تجزیه ناپذیری آلایندگی هوا به اوج می رسد. از این رو تامین محیطی امن برای سلامت کارمندان امری بسیار ضروری و جدایی ناپذیر در این نوع صنایع شیمیایی می باشد.
ادامه مطلب: بررسی فیلتر هوا در صنایع شیمیایی
مجله شیمی | آشنایی بیشتر با نیتروژن | بخش اول :(به انگلیسی: Nitrogen) یا ازت (به فرانسوی: Azote) یکی از عنصرهای شیمیایی در جدول تناوبی است که نشان شیمیایی آن N و عدد اتمی آن ۷ است. نیتروژن اکثرا ورت یک گاز، نافلز، دو اتمی بی اثر، بیرنگ، بیمزه و بیبو است که ۷۸٪ جو زمین را دربر گرفته و عنصر اصلی در بافتهای زنده است. نیتروژن ترکیبات مهمی مثل آمونیاک، اسید نیتریک و سیانیدها را شکل میدهد.
ادامه مطلب: مجله شیمی | آشنایی بیشتر با نیتروژن | بخش اول
صنایع شیمیایی و مطالبی که بهتر است راجب آن بدانیم | توضیحات
به گزارش کارشناسان مجله شیمی توضیحاتی در مورد صنایع شیمیایی ارائه کرده اند که خدمت شما خواهیم گفت :
کارشناسان مجله شیمی این چنین گفته اند که : نیاز روز افزون بازارهای داخلی و خارجی به فرآوردههای صنایع شیمیایی كه شرح آن در قسمت قبل آمد، اهمیت لزوم توجه به توسعه صنایع شیمیایی در ایران را بسیار بالا میبرد. تولیدات صنایع شیمیایی بسیار متنوع میباشد و به طور كی به سه بخش عمده تقسیم میشود:
۱- كودهای شیمیایی
۲- مواد پلیمری، پلاستیكها، لاستیكها و الیاف مصنوعی ۳- مواد شیمیایی گوناگون
فرآوردههای صنعت پتروشیمی به عنوان یك صنعت مادر، به عنوان مواد اولیه و مصرفی مورد نیاز تعداد قابل توجهی از صنایع دیگر را تامین می كنند: كشاورزی كودههای شیمیایی، آفتكشها و بسیاری از وسایل آبیاری
صنایع غذایی حلالها و اسیدها
صنایع پلاستیك انواع پلاستیكها
صنایع نساجی مواد میانی جهت تولید الیاف مصنوعی ( صنایع شیمیایی )
صنایع بسته بندی انواع پلاستیكها
صنایع رنگسازی حلالها
صنایع چسبسازی حلالها- پلیمرها
صنایع لوازم خانگی انواع پلاستیكها
صنایع لاستیكسازی لاستیكهای مصنوعی
صنایع مواد شوینده الكیل بنزن خطی، دودسیل بنزین و پلی فسفات سدیم
صنایع مصالح ساختمانی انواع پلاستیكها و پلیمرها
صنایع كابل سازی انواع پلاستیكها
سابقه صنعت پتروشیمی در ایران
صنایع پتروشیمی در ایران برای اولیه بار در سال ۱۳۴۲ با بهره برداری از مجتمع كودهای شیمیای در مرودشت شیراز آغاز شد و بعد از آن شركت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۱۳۴۴ تاسیس شد و منجر به احداث واحدهای متعدد و گوناگون این صنعت در كشور گردید كه شامل مجتمع ها و واحدهای موجود در شركت ملی صنایع پتروشیمی و واحدهای موجود در سایر بخش ها می باشد. صنایع شیمیایی
مجتمع ها و واحدهای موجود شركت ملی صنایع پتروشیمی
واحدهای تولیدی شركت ملی صنایع پتروشیمی عبارتند از:
الف- مجتمع پتروشیمی شیراز
ب- مجتمع پتروشیمی رازی- ماهشهر
ج- مجتمع پتروشیمی آبادان
د- مجتمع پتروشیمی خارك
ه_ مجتمع پتروشیمی بندر امام
م- كارخانه كربن ایران- اهواز
ن- كارخانه پولیكا در آبادان
مجتمع پتروشیمی شیراز
قبل از پرداختن به ادامه ی مطلب میتوانید در خصوص صنایع شیمیایی با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
ایران برای اولین بار در سال ۱۳۳۸ اقدام به احداث یك كارخانه كود شیمیایی در مرودشت شیراز كرد. بهرهبرداری از كارخانه در سال ۱۳۴۲ آغاز شد. علاوه بر واحدهای تولید كود شیمیایی، واحد تولید كربنات و بیكربنات دو سود در سال ۱۳۵۲ و تریپلی فسفات سدیم و كودهای مخلوط در سال ۱۳۵۵ مورد بهره برداری قرار گرفتند. به شكل (۱) و جدول (۱) توجه كنید.صنایع شیمیایی
مجتمع شیمیایی رازی
این مجتمع در بندر امام خمینی قرار دارد و بهره برداری از آن در سال ۱۳۴۹ آغاز شد. محصولات این مجتمع در جدول (۱) نشان داده شدهاند (شكل۲).
مجتمع پتروشیمی آبادان
مجتمع پتروشیمی آبادان با مشاركت شركت ملی صنایع پتروشیمی و شركت امریكایی «بی-اف- گودریچ» و به منظور تولید PVC (ماده اولیه پلاستیك) و همچنین DDB (ماده اولیه پاك كنندهها) و سود سوزآور مورد نیاز داخل كشور، احداث و در سال ۱۳۵۰ بهرهبرداری از آن آغاز شد. در سال ۱۳۵۲ تصمیم به اجرای طرح توسعه واحد PVC به ظرفیت سالانه ۶۰۰۰۰ تن گرفته شد و بهرهبرداری از آن در سال ۱۳۵۴ آغاز گردید، ولی عملا ظرفیت بهرهبرداری از این واحد به بیش از ۴۳۰۰۰ تن در سال نرسید
مجتمع صنایع شیمیایی خارك
شركت سهامی صنایع شیمیایی خارك در سال ۱۳۴۴ براساس مشاركت پنجاه- پنجاه با شركت امریكایی «اموكو انترناسیونال» تاسیس شد و در سال ۱۳۴۸ به بهرهبرداری رسید. محصولات عمده این شركت مایعات گازی و گوگرد میباشند
مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی
شركت سهامی پتروشیمی ایران- ژاپن براساس مشاركت پنجاه – پنجاه بین شركت ملی صنایع پتروشیمی و شركتهای ژاپنی «میتسوبیشی» و «نیشوایوایی» در سال ۱۳۵۱ احداث شد. این شركت به دلیل كنارهگیری شركای ژاپنی و روش سهام خود به دولت ایران اكنون به نام مجتمع پتروشیمی بندر امام به طور كامل به ایران تعلق دارد. این مجتمع در بندر امام خمینی و نزدیك مجتمع شیمیایی رازی قررا گرفته و به منظور تولید مواد نرمكننده پلاستیك و ایندرید فتالیك تاسیس شده است
كارخانه كربن ایران
شركت سهامی كربن ایران براساس مشاركت بین شركت ملی صنایع پتروشیمی (۲۰%) و بانك توسه صنعت و معدن (۳۰%) و شركت امریكایی كابوت (۵۰%) احداث شد. شركت، كارخانه دوده صنعتی را در نزدیكی اهواز تاسیس كرد و بهرهبرداری از آن در سال ۱۳۵۴ آغاز گردید. دوده صنعتی یكی از مواد اولیه تولید لاستیك اتومبیل میباشد
كارخانه پولیكا
این كارخانه در سال ۱۳۴۱ در نزدیك كارخانههای نورد لوله اهواز شروع به كار كرد. این كارخانه بااستفاده از PVC تولیدی در مجتمع پتروشیمی آبادان محصولات زیر را تولید میكند:
- لوله های خشك PVC برای مصارف آبرسانی و فاضلاب.
- اتصالات لوله.
- تركیبات نرم مورد استفاده در صنعت كابل سازی.
- ظرفیت عملی كارخانه در حال حاضر ۶۰۰۰۰ تن در سال میباشد.
صنایع شیمیایی غیر پتروشیمی
عمدهترین صنایع شیمیایی سایر بخشها عبارتند از:
-شركت پلی اكریل
-شركت شیمیایی پرسپولیس
-شركت الیاف
-شركت پارسیلون
-شركت شیمیایی پاسارگارد
لازم به تذكر است كه شركتهای متعدد شیمیایی دیگری نیز وجود دارد كه به دلیل كوچك بودن و صنعت آنها ظرفیت تولید پایین (صنایع پایین دستی)، ذكری از آنها به میان نمیآید.صنایع شیمیایی
شركت پلی اكریل
این شركت در سال ۱۳۵۷ (ه.ش) با تولید الیاف پلی استر در اصفهان آغاز به كار كرد. ظرفیت تولید این واحد صنعتی ۳۲۸۰۰ تن الیاف پلی استر و ۱۸۰۰۰ تن الیاف آكریلیك میباشد كه در صنایع نساجی برای تولید انواع پارچه و پتو مورد استفاده قرار میگیرد. در سطح توسعه این واحد ظرفیت تولید پلی استر این كارخانه تا ۵۳۲۰۰ تن افزایش خواهد یافت. مواد اولیه مورد نیاز این واحد عبارتند از: دی متیل ترفتالات- اتیلن گلایكول- اكریلونیتریل كه بیشتر از طریق واردات تامین میشود.شركت شیمیایی قدس
این شركت كه تولیدكننده انواع زرینها از قبیل زرین ملامین- زرین اوره فرمالدئید و اوره فرمالدئید میباشد، در سال ۱۳۵۸ در شیراز آغاز به كار كرد. محصولات این واحد تولیدی در تهیه ظروف ملامین- چسب نئوپان و انواع روكشها مورد استفاده دارد. ارقام تولیدات این شركت عبارتند از:
- پودر قالبگیری ملامین فرمالدئید ۱۰۰۰۰ تن در سال
- پودر قالبگیری اوره فرمالدئید ۳۵۰۰ تن در سال
- چسب اوره فرمالدئید ۲۰۰۰۰تن در سال
طرح توسعه و تولید متانول در این واحد نیز به اجرا درآمده است.صنایع شیمیایی
شركت الیاف
این شركت در سال ۱۳۴۵ در تهران آغاز به كار كرد و ظرفیت آن حدود ۱۰۰۰۰ تن در سال بوده است. محصولات این كارخانه الیاف نایلونی میباشد كه در صنایع نساجی، لاستیكسازی و فرش ماشینی مصرف عمده دارد. ماده اولیه این صنعت كاپرولاكتام وارداتی میباشد.
شركت پارسیلون
این واحد صنعتی به منظور تولید سالانه ۱۶۰۰۰ تن الیاف نایلونی در سال ۱۳۶۲ در خرمآباد تاسیس شد و از محصول آن در صنایع نساجی و لاستیكسازی و فرش ماشینی استفاده میگردد. ماده اولیه این صنعت كاپرولاكتام وارداتی میباشد.
شركت شیمیایی پاسارگاد
این واحد صنعتی در سال ۱۳۴۲ در آبادان تاسیس شد و تولیدات آن تا قبل از جنگ تحمیلی عبارت از: ۵۰۰۰ تن گاز كلر و ۶۰۰۰ تن سود سوزآور در سال، و همچنین مشتقات كلر بود كه این محصولات تامینكننده بخش عمدهای از نیازهای سازمان آب، صنعت نفت، صنایع كاغذسازی- صابونسازی و كارخانجات تهیه مواد غذایی هستند.صنایع شیمیایی
طرحهای صنایع پتروشیمی
طرح صنایع پتروشیمی شام دو قسمت عمده میباشد:
۱- طرحهای شركت ملی صنایع پتروشیمی
۲- طرح های سایر بخشها
طرحهای شركت ملی صنایع پتروشیمی
هدف اصلی این طرحها تولید و تامین مواد اولیه و پایهای و فرآوردههای اصلی صنایع پتروشیمی برای بینیاز شدن از وارد كردن مواد اولیه از خارج و راهاندازی صنایع شیمیایی در مقیاس كوچك میباشد. خلاصه طرحهای توسعه صنایع پتروشیمی از این قرار است:
طرحهای گروه كودهای شیمیایی. صنایع شیمیایی
طبق آمار ارایه شده از طرف وزارت كشاورزی، مصرف كودهای ازتدار به میزان ۱۲۰۰۰۰۰ تن و كودهای فسفاته به میزان ۱۳۰۰۰۰۰ تن در سال ۱۳۶۶ بوده است كه با توجه به نیاز صنایع كشاورزی به مقادیر فوق، لزوم توسعه واحدهای تولیدكننده كود شیمیایی بسیار ضروری به نظر میرسد. با احداث یك واحد جدید تولید اوره در نواحی شمالی كشور به نام مجتمع پتروشیمی خراسان، تولید كودهای ازتدار جوابگوی مصرف داخلی شده است (سال ۱۳۷۵). از نظر كودهای فسفاته تولیدات موجود به هیچ وجه جوابگوی نیازهای داخلی نیست. با توجه به اكتشافات محدود معادن فسفات در ایران تولید داخلی سنگ فسفات تاكنون محدود بوده است و به همین دلیل سنگ فسفات باید از خارج وارد گردد (۳۵۰۰۰۰۰ تن در سال).
جدول ۲- طرحهای پتروشیمی در زمینه كودهای شیمیایی
طرح تولید متانول در ایران
متانول به عنوان حلال و ماده اولیه فرآوردههای صنعتی متعدد از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. در ایران از میان كاربردهای متعدد متانول در صنایع، در حال حاضر فقط در تولید فرم آلدئید از آن استفاده میشود. كل مصرف متانول در كشور در حال حاضر بالغ بر ۹۸۰۰ تن در سال می باشد و در صورتی كه طرح تولیدی دی متیل ترفتالات به میزان ۶۰۰۰۰ تن در سال به اجرا درآید، كل مصرف متانول كشور به حدود ۲۸۰۰۰ تن در سال خواهد رسید. در حال حاضر شركت پلی زان حدود ۵۰۰۰ تن متانول ناخالص از شركت پلی اكریل دریافت می كند كه پس از تصفیه به شركت قدس (بزرگترین مصرفكننده متانول در ایران) تحویل میگردد. تبدیل متانول به اترهای متیل بوتیل ( MTBE ) و استفاده از این اترها به منظور بالا بردن عدد اكتان بنزین موتور، شاید یكی از بهترین روشهای استفاده از متانول در آینده باشد. در حال حاضر در برخی از كشورها محصول ( MTBE ) را به جای تترااتیل سرب به منظور جلوگیری از آلودگی هوا استفاده میكنند. اكنون این محصول در اروپای غربی و امریكا به میزان ۷.۱ میلیون تن در سال تولید میشود. مصرف صنعتی متانول در ایران تا سال ۱۳۶۶ به میزان ۳۰۰۰۰ تن در سال رسید. مصرفكنندههای عمده متانول كارخانه قدس شیراز و كارخانه پلی اكریل اصفهان میباشند كه واحد اخیر اكنون به نام دی متیل ترفتالات ( DMT ) مشغول به كار است. برای تولید اسید استیك نیز متانول به عنوان ماده اولیه مصرف میشود. طرح تفكیك زایلنهای مخلوط در شركت پتروشیمی بندر امام
در حال حاضر ۲۰۰۰۰ تن ارتوزایلن مصرفی پتروشیمی بندر امام از خارج تامین میگردد. پارازایلن نیز ماده اولیه مورد نیاز در تولید TPA و DMT مصرفی شركت پلیاكریل میباشد. بر طبق برنامه این طرح، از ۱۴۴۰۰۰ تن مخلوط زایلنها، سالانه ۲۱۰۰۰ تن ارتوزایلن و ۱۰۰۰۰۰ تن پارازایلن تولید خواهد شد.طرح تولید دواتیل هگزانول
این ماده به عنوان ماده اولیه شركت پتروشیمی بندر امام به میزان ۲۷۰۰۰ تن در سال و به قیمت گزاف از خارج وارد میشود و با احداث واحد جدید به منظور تولید مواد نرمكننده، مصرف ماده فوق دو برابر خواهد شد و به همین دلیل طرحی در دست تهیه است كه با اجرای آن میتوان با استفاده از پروپلین و گاز شیرین، ماده فوق را به میزان ۵۵۰۰۰ تن در سال در مجتمع پتروشیمی بندر امام تهیه كرد.
طرحهای بزرگ در صنایع پتروشیمی
دو مجتمع پتروشیمی بندر امام و طرح پتروشیمی اراك (در كنار پالایشگاه هفتم) به عنوان طرحهای مادر صنایع پتروشیمی لقب گرفتهاند. به طور كلی مواد اولیه اصلی كلیه صنایع پتروشیمی از مواد الفینی و آروماتیكی مشتق شدهاند و به همین دلیل این دو طرح تا حدود زیادی مشابه یكدیگر هستند و تولید مواد اولیه و بنیادی مورد نیاز هر دو طرح (اتیلن، پروپیلن، بوتادین، بنزن و زایلنها) در هر دو مجتمع پیشبینی شده است. در كل، مجتمع پتروشیمی اراك به عنوان مكمل واحدهای مجتمع پتروشیمی بندر امام و به منظور تكمیل زنجیرههای اصلی تولید و تامین نیازهای صنایع پایین دستی و كوچك داخلی طرحریزی شده است.
واحدهای مشابه دو مجتمع عبارتند از:
-واحدهای تولید پلاستیك پلیاتیلن سنگین
-واحد تولید پلیوینیل كلرید
فرآوردههای تولیدی دو مجتمع پتروشیمی بندر امام و اراك عبارتند از:
۱- مواد شیمیایی شامل اتیلن گلیكول، الكیل بنزین خطی، بنزن، سود سوزآور، اسید كلریدریك و...كه به عنوان ماده اولیه در صنایع دیگر به كار میروند.
۲- مواد پلیمری شامل:
-پلاستیكها
-لاستیكها
-مواد اولیه الیاف مصنوعی
كه در مصارف عمومی، كشاورزی و صنعت كاربرد فراوانی دارند.
الف- كاربرهای عمومی فرآوردههای پلیمری
-پارچه، لباس و كفش
-لوازم و وسایل خانگی
-ظروف نگهدای مایعات و مواد غذایی
-وسایل بستهبندی
-انواع كیسههای پلاستیكی
-روكش مبل و صندلی و كفپوش.
برای اطلاعات بیشتر از صنایع شیمیایی شما عزیزان میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما به خوبی شما را در این مسیر راهنمایی کنند.
با سپاس فراوان از شما دوستان عزیز
مجله ی شیمی.
صنایع شیمیایی | بررسی تصفیه فاضلاب |بخش دوم :تصفیه شیمیایی فاضلاب از مهم ترین و اصلی ترین گام ها در تصفیه فاضلاب صنعتی و بهداشتی می باشد که تاثیر خیلی زیادی بر حذف آلاینده ها و افزایش کیفیت پساب خروجی از تصفیه خانه ها دارد.در این مقاله به ادامه بخش قبلی مطلب خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب: صنایع شیمیایی | بررسی تصفیه فاضلاب |بخش دوم
خدمات شیمیایی | آشنایی با انواع کودهای شیمیایی | بخش دوم : به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و سبب بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی موجب افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود.
ادامه مطلب: خدمات شیمیایی | آشنایی با انواع کودهای شیمیایی | بخش دوم
خدمات شیمیایی | بررسی مواد خطرناک در حمل و نقل جاده : بخش عمده ایی از مواد شیمیایی و دیگر تولیداتی که می تواند سبب ایجاد خطر برای انسان گردد و به محیط زیست آسیب برساند در محل های کار استفاده می شود. امروزه تولیدات صنعتی از جایگاه خاصی برخوردار می باشند ومواد اولیه و خام در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گیرند .
ادامه مطلب: خدمات شیمیایی | بررسی مواد خطرناک در حمل و نقل جاده
صنایع شیمیایی| بررسی تصفیه فاضلاب |بخش اول:با وجود آنکه قسمت زیادی از سطح زمین توسط آب پوشانده شده است ولی آب یک کالای کمیاب و گرانبها می باشد و تنها بخش بسیار کوچکی از منابع آبی (در حدود ۰٫۰۳ درصد) برای استفاده بشر مناسب می باشد.
ادامه مطلب: صنایع شیمیایی | بررسی تصفیه فاضلاب |بخش اول
مجله شیمی | آشنایی بیشتر با علم شیمی | بخش اول : شیمی (فارسی افغانستان و فارسی تاجیکستان: کیمیا) (به فرانسوی: Chimie) (به انگلیسی: Chemistry) شاخهای از علم است که به بررسی عناصر، ترکیبهای ساخته شده از اتمها، مولکولها و یونها، ساختار شیمیایی، خواص و رفتار مواد و تاثیر مواد بر همدیگر و همچنین تغییراتی که یک ماده در زمان انجام یک واکنش با مواد دیگر از خود بروز میدهد، میپردازد.
ادامه مطلب: مجله شیمی | آشنایی بیشتر با علم شیمی | بخش اول
صنایع شیمیایی و بررسی چند ماده سرطان زا : آشنایی با بعضی از عناصر که سبب سرطان میشود و دانستن این مطلب که این مواد در چه چیزهایی وجود دارد بسیار ضروری به نظر می رسد.
ادامه مطلب: صنایع شیمیایی و بررسی چند ماده سرطان زا
صنایع رنگ | آشنایی بیشتر با صنعت رنگ سازی :رنگ در دنیای امروز نقش بسیار مهمی در پرورش ذوق و قرایح بشری و ارضای نیازهای زیبا شناختی وی ایفا می کند. بدین جهت است که احساس رنگ را به تعبیری حس هفتم میگویند.
ادامه مطلب: صنایع رنگ | آشنایی بیشتر با صنعت رنگ سازی
صفحه1 از3