مقدمه : : صنایع شیمیایی چیست و اهمیت صنایع شیمیایی : فرآورده های صنایع شیمیایی و پتروشیمی از ضروریترین مواد مورد نیاز صنایع مختلف است.
صنایع شیمیایی چیست؟
عبارت است از صنایعی که در آنها واکنش شیمیایی انجام میگیرد.یعنی مواد اولیه به محصولات جدید تبدیل میگردد که خواص این محصولات تا حدودی با مواد اولیه متفاوت است.
- صنایع نفت و گاز صنایع پلیمر
- صنایع آرایشی و بهداشتی صنایع غذایی
- صنایع معدنی صنایع دارو سازی
- صنایع سلولزی نانو تکنولوژی و بیو تکنولوژِی
- انرژی و محیط زیست
- مشاهده بیشتر » آشنایی با صنایع شیمیایی مرتبط با نفت
- مشاهده بیشتر » آشنایی با صنایع شیمیایی و پتروشیمی ، بخش اول
اهمیت صنایع شیمیایی
- شاهد تهیه و ساختن هزاران فرآورده مورد مصرف جوامع انسانی هستیم. با کمی دقت میتوانیم دریابیم که دوام و بقای جوامع پیشرفته امروزی شدیدا به صنایع آن کشور امکان پذیر است. برای پی بردن به این مطلب به چند مثال دقت کنید:
- با انجام عملیات شیمیایی بر روی نفت خام ، گاز طبیعی و زغال سنگ میتوانیم صدها فرآروده بسیار مهم و ارزشمند مثل انواع بنزینها نفت و گازوئیل ، انواع روغنها ، گاز شهری ، زغال کک و صدها محصول پتروشیمی دیگر به دست آوریم. شما با کمی دقت می توانید به اهمیت این فرآوردهها در زندگی روزانه ، حمل ونقل ، امور نظامی ، کشاورزی و دارویی و … پی ببرید.
- استخراج آهن از کانیهای آن ، به دنبال اجرای یک سلسله واکنش های شیمیایی در کوره بلند صورت میگیرد. اهمیت آهن و فرآوردههای آن برای شما بسیار آشکار است. از آهن و آلیاژهای آن در صنایع ماشینسازی ، ساخت کشتی و هواپیما ، نساجی و … استفاده میشود.
- تهیه آلومینیوم از بوکسیت و تهیه فلزات دیگر از ترکیبات آنها نیز به دنبال اجرای واکنش های شیمیایی در دستگاههای مورد نظر عملی میشود.
- از سوزاندن گوگرد یا پیریت در کارخانه و انجام عملیات بعدی بر روی آن ، سولفوریک اسید بدست میآید. از این اسید برای تهیه انواع کودهای شیمیایی ، بعضی نمکها ، سایر ترکیبهای شیمیایی ، حل کردن کانیها و … استفاده میشود.
- آمونیاک و نیتریک اسید از محصولات جنبی صنعت زغال سنگ و گاز طبیعی بدست میآیند. این دو در تهیه کودهای شیمیایی و برای مصارف دیگر اهمیت زیادی دارد.
- از نمک طعام برای هیدروکلریک اسید ، سدیم کربنات ، سود ، گاز کلر ، سدیم و … استفاده میشود. این ها به نوبه خود در تهیه صابون ، کاغذ و پارچه های پنبهای و پشمی ، پلاستیک ، فیبر و …کاربرد دارد. از راه اجرای عملیات شیمیایی بر روی چوب ، میتوان به محصولاتی مانند ابریشم مصنوعی ، انواع فیبرها ، انواع کاغذها ، پلاستیکها ، پودرهای بدون دود ، زغال فعال ، استیک اسید ، اتانول و متانول ، تربانتین ، رزین ، استون و … دست یافت.
- همچنین از راه واکنشهای شیمیایی بر روی مواد خام اولیه مورد نظر انواع شیشهها و انواع رنگ های مصنوعی بدست می آیند. تهیه انواع سرامیکها و فرآورده های سرامیکی نیز با انجام واکنشهای شیمیایی چندی همراه است.
- تولید انرژی نیز به نوبه خود بیشتر منشا شیمیایی و صنایع دارد ، مثل انرژی حاصل از سوخت های معمولی و انرژی حاصل از واکنشهای هستهای به همین ترتیب در پرتو شیمی است که انواع داروهای پزشکی ، سموم دفع آفات ، انواع کاتالیزگرها و هزاران محصول دیگر سنتز ، تهیه یا استخراج میشود. پس با اطمینان می توان گفت شکوفایی اقتصاد ملی تا حدود بسیاری در پرتو شیمی و صنایع شیمیایی امکانپذیر است.
- مشاهده بیشتر » آشنایی با صنایع شیمیایی و پتروشیمی ، بخش دوم
نتیجه گیری : در مجله شیمیایی شیمی نگار به بخشی از صنایع شیمیایی پرداخته ایم .
- مجله الکترونیکی صنایع شیمیایی ، رنگ و پلیمر با هدف پرداختن به موضوعات و صنایع مرتبط با علم شیمی در موضوعات صنایع شمیایی ، معرفی شرکت های شیمیایی و ارائه مطالب و اخبار صنایع شیمی راه اندازی شده است . 02634277196 ، 09932488975 ،02634277641 ،
اشتراک
گزارش
نظرات من