بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

صنایع شیمیایی | بازیافت به چه معنا است و بررسی فواید آن ؟

 صنایع شیمیایی | بازیافت به چه معنا است و بررسی فواید آن ؟ :بازیافت فرایندی است که طی آن زباله ها و مواد دور ریختنی جمع آوری شده و بعد از پردازش، تبدیل به محصولات جدید قابل استفاده می شوند. این امر موجب حفظ بسیاری از منابع مورد استفاده ی انسان، به ویژه منابع انرژی شده و از آلودگی بیشتر محیط زیست جلوگیری می کند.

صنایع شیمیایی | بازیافت به چه معنا است و بررسی فواید آن ؟

طی بازیافت ، مواد دور ریختنی پس از استفاده ، مانند آهن آلات ، پلاستیک ، کاغذ ، شیشه ، مقوا و…. را دوباره مورد بهره بری قرار داده و به مواد جدید مورد استفاده تبدیل می کنیم. این کار از هدر رفتن مقدار بسیاری مواد اولیه و خام ، انرژی و سرمایه های ملی جلوگیری می کند.

در صنایع شیمیایی ، شاهد تهیه و ساختن هزاران فرآورده مورد مصرف جوامع انسانی هستیم. با کمی توجه می‌توانیم دریابیم که دوام و بقای جوامع پیشرفته امروزی شدیدا به صنایع شیمیایی آن کشور امکان پذیر است

در مجله شیمی ، شیمی نگار سعی ما براین است تا به بخش کوچکی از بازیافت کردن و فواید آن بپردازیم.

فواید بازیافت :

بازیافت از جهت های گوناگون سودمند و مفید است که به بررسی این عوامل می پردازیم:

سبب ایجاد تعداد زیادی شغل می شود.

 از هدر رفتن انرژی و منابع طبیعی چون آب ، چوب و مواد معدنی جلوگیری می کند

 مقرون به صرفه است و مانع از هدر رفت منابع مالی کشور می شود.

میزان زباله های تولیدی کم تر می شود پس به حفظ منابع طبیعی و حیات وحش و زیست بوم ها کمک می کند.

سبب  کاهش گرمایش جهانی می شود.

 

 

صنایع شیمیایی | بازیافت به چه معنا است و بررسی فواید آن ؟

 

مراحل بازیافت مواد :

این کار ۳ مرحله دارد و علامت مثلثی شکلی  که روی مواد بازیافتی میبینیم نشان دهنده ی این مراحل است که شامل :

 جمع آوری و پردازش

ساخت

 خرید محصولات جدیدی که از مواد بازیافتی ساخته شده است.

جمع آوری و پردازش :

این مرحله ۴ روش اصلی دارد که شامل تفکیک در مبدا ، مراکز تحویل بازیافت ، مراکز خرید زباله های بازیافتنی و طرح های تخفیف در مقابل بازگشت (این طرح نوعی طرح تشویقی است که برای بعضی کالا ها مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا در قبال پس دادن بطری نوشابه پس از مصرف ، مقداری از پول خرید به مشتری پس داده می شود این کار هزینه ی جداسازی  را کاهش می دهد و سبب کاهش آلودگی زباله ای خاص می شود.) می شود. مواد بازیافتی پس از جمع آوری ، به مواد قابل استفاده تبدیل شده و مثل مواد اولیه ، بنا به عرضه و تقاضای صنایع ، خرید و فروش می شوند.

 ساخت :

مواد بازیافتی برای ساخت محصولات مختلفی مانند ظروف پلاستیکی ، شیشه ای و آلومینیومی ، شیشه های مورد استفاده در آسفالت جاده ها ، پلاستیک در موکت سازی و ساخت نیمکت ، روزنامه ، دستمال توالت و…… استفاده می شوند.

 خرید محصولات جدیدی که از مواد بازیافتی ساخته شده است :

خرید محصولات بازیافتی یا محصولاتی که قابلیت بازیافت دارند خیلی کمک کننده است. کشورها باید با پیاده سازی طرح های مختلف ، مردم را به خریدن محصولات بازیافتی تشویق کنند.

روش های بازیافت :

بازیافت سه روش اصلی دارد که روش های اولیه ، ثانویه و سوم نامیده می شوند.

روش اولیه :

در روش اولیه تبدیل یک چیز به مورد مشابه ، انجام می گیرد. مانند تبدیل قوطی آبمیوه به قوطی نوشابه یا تبدیل کاغذ به کاغذ که این روش ، بازیافت حلقه بسته نیز نامیده می شود.

روش ثانویه :

روشی است که در آن بدون نیاز به تغییرات شیمیایی، یک ماده به مواد سازنده اش تجزیه می شود و مواد حاصل، در ساخت فراورده هایی با جنس مشابه به کار می روند. مثل بازیافت تایر و تبدیل کردنش به لاستیک و استفاده کردن از آن در صنایع لاستیکی دیگر که طی آن بدون نیاز به هیچ تغییر شیمیایی، مستقیما می توان لاستیک را به مواد قابل استفاده تبدیل و در ساخت محصولات لاستیکی دیگر به کار برد.

روش سوم :

در این روش مواد تحت فرایند های شیمیایی پیچیده ای که در حوضه ی مهندسی شیمی از اهمیت بسیاری برخوردار اند ، به فراورده هایی که تفاوت بسیاری با ماده ی اولیه دارند ، تبدیل می شوند. تبدیل پلاستیک به سوخت و الوار نمونه هایی از این روش بازیافتی است.

 مواد قابل بازیافت :

۶ دسته از زباله های خانگی بازیافتنی که امکانات لازم برا بازیافتشان وجود دارد شامل شیشه ، فلزات ، مواد آلی و روغن موتورها ، کاغذ ، پلاستیک ، لوازم الکترونیکی والکتریکی هستند که بعضی از آن ها را توضیح می دهیم.

شیشه :

در بازیافت کردن شیشه فقط کافی است ظرف شیشه ای را شسته واستفاده کنید. از آنجایی که این روش بسیار راحت است خرید و مصرف محصولات ، با بسته بندی شیشه ای توصیه می شود.

فلزات :

انسان ها با مصرف استیل و آلومینیوم بازیافتی ، به مقدار بسیاری در منابع انرژی صرفه جویی می کنند. آلومینیوم فلزی ارزشمند بوده و برای بازیافتش ، ابتدا آن را خرد و چکش کاری می کنند، بعد به صورت شمش ذوب کرده و به کارخانه ی آلومینیوم سازی می برند و آلومینیوم بازیافتی را در صنایع مختلف استفاده می کنند.

کاغذ :

تهیه ی کاغذ بازیافتی سبب صرفه جویی در مصرف درخت ها و حفظ آن ها ، کاهش ۷۵ درصدی مصرف انرژی ، ۷۴ درصدی آلودگی هوا و ۳۴ درصدی آلودگی آب می شود.

پلاستیک :

هر پلاستیکی روی بسته بندی اش یک کد دارد که درون علامتی مثلثی شکل نوشته شده است. این کد اعداد ۱ تا ۷ را در بر می گیرد. معمولا پلاستیک هایی با کد ۱ یا ۲ مورد بازیافت قرار می گیرند.

 وضعیت تولید زباله در ایران :

کشور های آلمان ، اتریش ، کره ی جنوبی ، ولز و سوییس بیشترین میزان زباله ی بازیافتی در جهان را دارند و در این صنعت پیشرو می باشند.ولی متاسفانه در ایران با توجه به این که سرانه ی تولید زباله ۷۰۰ گرم تخمین زده شده است، (۴۰۰ گرم بیشتر از سرانه ی جهانی) تنها ۶ درصد این مقدار زباله ، بازیافت می شود ،۱۰درصد به تولید کمپوست اختصاص داده می شود و بیش از ۸۰ درصد آن را به دپوی روباز یا محل دفن زباله می برند. پس ما نه تنها باید در بازیافت زباله بکوشیم بلکه باید سعی کنیم زباله های کمتری تولید کنیم.

کمپوست :

واژه ی کمپوست از پوسیدن می آید و حاصل تجزیه شدن مواد آلی توسط میکروارگانیسم ها است. زباله ها، پسماند های کشاورزی و دیگر مواد آلی مانند بقایای بدن حیوانات و جانوران ، توسط برخی میکروارگانیسم ها تجزیه شده و کود به وجود آورند، که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. این کود منیزیم و فسفات بسیاری دارد، بسیار غنی است و به عنوان یک آفت کش طبیعی برای خاک محسوب می شود. کمپوست کردن به صورت صنعتی ، تحت شرایط خاص و روش های مختلف انجام می گیرد، البته این روش می تواند توسط کشاورزان یا افراد غیر متخصص هم انجام گیرد.

روش های تفکیک زباله در منزل :

تفکیک زباله در خانه کار بسیار راحتی بوده و نیاز به مهارت و تخصص خاصی ندارد و هر کس می تواند این کار را انجام دهد. فقط لازم است زباله های تر و خشک را بشناسیم. روش انجام آن این طور است که زباله های خشک از جمله مقوا، کاغذ ، پلاستیک، شیشه، فلزات، چوب، چرم و لوازم الکترونیکی (این زباله ها نسبت به زباله های تر حجم بیشتری اشغال می کنند.) را از زباله های تر که بیشتر شامل پسماند مواد غذایی هستند، جدا کنیم و هر کدام را در ظرفی جداگانه بریزیم.

نکته:

برخی از وسایلی که در خانه استفاده می کنیم مانند لامپ های جیوه ای ومهتابی ، لوازم الکترونیکی، باتری های مختلف و…. جزو زباله های خطرناک محسوب می شوند و تهدیدی برای سلامت محیط زیست هستند. پس باید بکوشیم تا حد امکان از وسایل باتری خور کمتر استفاده کنیم و لامپ ها را در جایی که امکان شکستنشان وجود دارد، قرار ندهیم.

در این مقاله به صنایع شیمیایی و بازیافت کردن و بررسی فواید آن پرداخته ایم .

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 439 | تعداد بازدید دیروز 305 | تعداد بازدید هفته 1725 | تعداد بازدید ماه 8773 | تعداد بازدید کل 239106

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد