مجله الکترونیکی صنایع شیمیایی ، رنگ و پلیمر با هدف پرداختن به موضوعات و صنایع مرتبط با علم شیمی در موضوعات صنایع شمیایی ، معرفی شرکت های شیمیایی و ارائه مطالب و اخبار صنایع شیمی راه اندازی شده است .
صنایع شیمیایی به قسمتی از صنایع گفته می شود که مواد شیمیایی مورد احتیاج دیگر صنایع را برای تولید بیش از 70هزار محصول از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد احتیاج تامین می کند:
ماشین آلات و تجهیزات صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی :
مهمترین تجهیزات و دستگاههایی که در صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی به کار میروند عبارتند از:
مبدلهای حرارتی
دستگاههای سانتریفیوژ
مخازن ذخیره مواد شیمیایی
برجهای تقطیر و جداسازی
دیگ بخار یا بویلرها
راکتورهای شیمیایی
دستگاههای میکسر و همزن
توربینهای گازی
این تجهیزات خود از اجزای کوچکتری تشکیل شدهاند که انواع الکتروموتور، گیربکس صنعتی، پمپ سانتریفیوژ، دوزینگ پمپ، پمپ دیافراگمی و لوب پمپ از اصلیترین و مهم ترین آنها هستند.
تاریخچه صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی
اگرچه مواد شیمیایی در طول تاریخ حیات بشر ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است، ولی در واقع تولد صنایع شیمیایی سنگین (یعنی تولید مواد شیمیایی در مقادیر بسیار برای استفادههای گوناگون) همزمان با آغاز انقلاب صنعتی بود.
یکی از نخستین مواد شیمیایی که در مقادیر بسیاری از طریق فرآیندهای صنعتی تولید گردید، اسید سولفوریک بود. در سال 1736 میلادی، نخستین تولید عملی اسید سولفوریک در مقیاس وسیع اتفاق افتاد.
به دنبال آن در 13 سال بعد یعنی در سال 1749 میلادی، جان روبوک و ساموئل گاربت نیز نخستین کارخانه بزرگ تولید اسید سولفوریک را در اسکاتلند تاسیس کردند که در آنها از اتاق های کنسانتره سرب برای تولید اسید سولفوریک استفاده میشد.
تمدن های باستانی، همچون سومریان و آشوریان و بابلیان، در حدود 4500 سال پیش در سرزمین بین النهرین (عراق کنونی) با بعضی از مواد نفتی که از قیر استخراج میشد، آشنایی داشتند.
علاوه بر آن، آنان از خود قیر نیز به عنوان یک ماده غیرقابل نفوذ، استفاده میکردند. رومیان و یونانیان هم از مواد قیری به منظور غیرقابل نفوذ کردن بدنه کشتیها و همچنین روشنایی و گرم کردن بهره میگرفتند.
با توسعه و پیشرفت تکنولوژی حفاری در اواسط قرن نوزدهم و تکنولوژی تقطیر و پالایش نفت در اواخر قرن نوزدهم و استفاده از آن در موارد غیرسوختی، پیشرفتهای قابل توجهی در صنعت پتروشیمی پدید آمد.طوری که امروزه صنایع پتروشیمی نقش کلیدی در رفع احتیاجات جوامع بشری ایفا میکند.
تاسیس بنگاه شیمیایی و به دنبال آن آغاز عملیات احداث کارخانه کود شیمیایی در سال 1338 شمسی، سبب پیدایش صنعت پتروشیمی در ایران شد. 5 سال بعد از آن یعنی در سال 1343 به منظور تقویت و توسعه این صنعت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاسیس و آغاز به کار کرد.
هدف از تاسیس این شرکت، تولید فرآورده های پتروشیمی و شیمیایی از نفت، مشتقات نفتی، گازهای طبیعی و سایر مواد خام، اعم از آلی و معدنی بود.
در صنایع شیمیایی مجموعاً حدود یک تریلیون (1000 میلیارد) دلار سرمایه گذاری جهانی صورت گرفته است؛ اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کنندگان مواد شیمیایی در جهان هستند.
صنایع شیمیایی تا سال 2018 تقریبا 15 درصد از بخش تولید اقتصادی ایالات متحده را تشکیل میداده است. دقت خاص کشورها به این صنعت سبب گردیده تا در حال حاضر پس از صنایع غذایی و خودروسازی سومین صنعت بزرگ جهان به شمار رود.
مرتبط:
صنعت نساجی
صنعت نفت و گاز
صنایع کاشی و سرامیک
صنایع سیمان
دسته بندی
گیربکس
گیربکس آویز
گیربکس حلزونی
گیربکس دور متغیر
گیربکس خورشیدی
گیربکس کرانویل پینیون
گیربکس شافت مستقیم
گیربکس هلیکال صنعتی
الکتروموتور
الکتروموتور معمولی TEFC
الکتروموتور ضد انفجار
الکتروموتور کولری
پمپ
پمپ لجن کش
پمپ آب صابون
پمپ روغن داغ
پمپ دیافراگمی
پمپ بشکه کش
پمپ پیستونی
پمپ دندهای
دوزینگ پمپ
لوب پمپ
وجود هزاران مدل ماده شيميايی و استفاده های گوناگون از صنایع شیمیایی باعث شده است كه اين مواد در كنار مزايا و خدماتی كه برای انسان دارد باعث سلب آسايش و سلامتی او شوند، در این مقاله به صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی پرداخته ایم برای مشاهده بخش قبلی مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید .
آشنایی با صنایع شیمیایی و پتروشیمی ، بخش اول
اشتراک
گزارش
نظرات من