بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

استفاده از سامانه پلیمری برای استفاده در صنعت هوا و فضا

مجله الکترونیکی صنایع شیمیایی ، رنگ و پلیمر با هدف پرداختن به موضوعات و صنایع مرتبط با علم شیمی در موضوعات صنایع شمیایی ، معرفی شرکت های شیمیایی  و ارائه مطالب و اخبار صنایع شیمی راه اندازی شده است .

ساختارهایی که در صنعت هوا و فضا مورد استفاده قرار می گیرند اکثرا با مواد مرکب ساخته می شوند ، پلیمرها بخش عمده ای از مشتقات نفتی هستند که در انواع گوناگون در صنعت شیمی و در صنایع مختلف کاربرد دارند :

اخبار صنایع شیمی : تامین مواد اولیه صنایع شیمیایی و پلیمری یکی از دغدغه های اصلی و مهم صاحبان کسب وکارها است .

کمتر از بیست سال از معرفی گروه جدیدی از مواد با ساختارهای دو محیط دوست به عنوان افزودنی‌های مناسب با ساختار ویژه و به منظور رفع کردن محدودیت‌های اصلاح کننده‌های سنتی و رایج می‌گذرد. از این رو سنتز این مواد در بعد آزمایشگاهی و حتی صنعتی در کنار دانش محدود کنونی در خصوص رفتار و اثرگذاری آنها، حوزه پژوهشی گسترده‌ای را پیش روی پژوهشگران قرار داده است. 

سامانه های صنایع پلیمر با داشتن خصوصیات منحصر به فرد و رفتار ترد و شکننده ای که دارند سبب ایجاد یک شبکه سه بعدی شیمیایی در ساختار می شوند و همین موضوع، استفاده از آنها را خیلی محدود و پیچیده می کند. 

از جمله این مواد، خانواده رزین‌های اپوکسی هستند که از قدیم تحقیقات گسترده‌ای پیرامون حل نواقص آنها صورت گرفته است. در این میان، به کارگیری روش‌های سنتی در بهبود چقرمگی شکست این مواد عموماً منتج به افت مشخصه‌های مکانیکی همچون «مدول»، «استحکام»، «کاهش دمای انتقال شیشه‌ای» و «دمای کاربری آنها» خواهد شد.

این پژوهش نیز تلاشی برای تولید کوپلیمرهای دو محیط دوست به روشی به مراتب آسان تر از روش‌های موجود در مقالات است که ایده نخست آن از ساختار کوپلیمرهای یورتانی بدست آمده است. 

فارغ از استعداد ذاتی کوپلیمرهای یورتانی در ارائه خواص منحصر به فرد استحکام و چقرمگی، ترکیب کردن این مواد نانوساختار با نانوذرات دیگر می‌تواند سبب به بروز اثر هم‌افزایی در سامانه‌های پایه شود. بر این اساس، اول مجموعه‌ای از کوپلیمرهای یورتانی با ساختار دو محیط دوست برپایه مواد صنایع شیمیایی قابل دسترس در بازار داخلی تهیه شد.

نتایج به دست آمده نشان داده است که کوپلیمرهای تهیه شده برپایه یک نوع پلیال استری سنتزشده، دی ایزوسیانات و یک پلیال اتری در بهبود خواص فیزیکی- مکانیکی و چقرمگی شکست سامانه اپوکسی قابل رقابت با نمونه‌های تجاری است.

برعکس انتظار، آمیزه‌های اپوکسی حاوی نانولوله کربنی اصلاح شده با کوپلیمر یورتانی نسبت به آمیزه اپوکسی حاوی کوپلیمر یورتانی کارآمد نیست.

هدف مهم و اصلی از این پژوهش که توسط جمعی از فارغ‌التحصیل دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام می شود، ارتقا و بهبود همزمان هر دو مشخصه استحکام نهایی قطعه و چقرمگی شکست آن است و نتایج این طرح در صنایع کامپوزیت به‌ ویژه تولید قطعات هوافضا می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان سامانه‌های پلیمری گرماسخت به علت خواص فیزیکی- مکانیکی، پایداری حرارتی و مقاومت صنایع شیمیایی بالا نسبت به سامانه‌های گرمانرم، کاربردهای ویژه‌ای در صنایع گوناگونی دارند.

منبع:پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 84 | تعداد بازدید دیروز 305 | تعداد بازدید هفته 1370 | تعداد بازدید ماه 8418 | تعداد بازدید کل 238751

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد