بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

خدمات شیمیایی | آشنایی با انواع کودهای شیمیایی | بخش اول : به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و سبب بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی موجب افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود.

بررسی کود های شیمیایی ، خدمات شیمیایی

آشنایی با کور شیمیایی و خدمات شیمیایی

کودهای که برخی از آنها جز عناصر پر مصرف گیاه یا ماکرو المنت و بعضی نیز جز عناصر عناصر کم مصرف گیاه ( میکرو المنت ) میباشد.
عناصر پر مصرف (ماکرو) شامل: ازت ، فسفر ، پتاس ، کلسیم ، منیزیم
عناصر کم مصرف (میکرو) شامل : آهن ، روی ، منگنز ، مس ، به کود هایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد اصطلاحا کود کامل اطلاق میشود.
گیاهان گوناگون بر حسب نیاز و با دقت به نتایج آزمایش برگ و خاک به کود های فوق نیازمند خواهند بود .
ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای گوناگون حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتند.

این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثر بخشی کودها تاثیر خیلی مهمی دارند.پس شناخت کافی از انواع کودهای شیمیائی پیش از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.

خدمات شیمیایی

بررسی کودهای ازت

ازت به صورت های نیترات ،یون آمونیم و اوره قابل جذب گیاه است. نیترات آمونیم ۳۳ درصد ازت داشته و هر دو فرم ازت آن قابل جذب گیاه می باشند. خدمات شیمیایی

زیرا دارای بار منفی است جذب کلوئیدهای خاک نشده و در معرض شستشو از خاک است. ولی چون دارای بار مثبت است جذب کلوئیدهای خاک می گردد.

اوره رایج ترین کود ازت در ایران است. اوره از ترکیبات آلی بشمار رفته و به همین فرم قابل جذب گیاه می باشد. از محلول اوره در محلول پاشی برگ گیاهان نیز استفاده میشود. اوره نیترات آمونیم را می توان قبل از کاشت محصول و یا بصورت سرک و بعد از آن که گیاه مقداری رشد نمود به خاک داد.

سولفات آمونیم علاوه بر ازت دارای ۲۴ درصد گوگرد است. هیدرات آمونیم را که از حل شدن آمونیاک در آب بدست می آید پیش از کاشت بوسیله سرنگهای مخصوص در زیر لایه ای از خاک قرار می دهند.

خدمات شیمیایی

نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم درصد ازت کمی داشته وکمتر بعنوان منبع کود ازت در خاک مصرف می شوند. این کودها غالباً در محلول های غذائی بعنوان منابع کلسیم یا پتاسیم مورد استفاده قرار می گیرند.

بررسی کودهای فسفر

غالباً درصد فسفر کودهای شیمیائی را بصورت درصد اکسید فسفر ذکر می نمایند. اسید فسفریک که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل می شود قابل جذب گیاه است، ولی بصورت کود شیمیائی مصرف نمی شود.بخش اعظم کود فسفره ای که به خاک داده می شود. بوسیله کلسیم در خاک های قلیائی و بوسیله آهن و آلومینیم در خاکهای اسیدی تثبیت می گردد.

معمولاً تا کود فسفره ای که به خاک داده می شود در سال اول بصورت قابل جذب گیاه باقی می ماند و قسمت کمی نیز در سالهای آینده قابل جذب گیاه می گردد.

میزانهای فوق الذکر با روش کوددهی، بافت و ترکیب خاک ، سوابق مصرف کود فسفره در خاک و مقدار کود فسفری که مصرف می شود بستگی دارد. زیرا میزان محلول بودن و حرکت کود فسفره در خاک خیلی محدود است می بایستی کودهای فسفره را پیش از کاشت به خاک داد و آنها را مستقیماً در ناحیه توسعه ریشه قرار داد.

حداکثر میزان محلول فسفر در pH 6 تا ۵/۶ مشاهده می شود. پس رساندن pH خاک به این حدود می تواند در افزایش محلول بودن و جذب فسفر موثر باشد. تغییر pH خاک در خاکهای اسیدی با اضافه کردن آهک و در خاکهای قلیائی با اضافه کردن گوگرد یا کودهای اسیدی انجام پذیر است. مصرف مقدار بسیاری کود حیوانی نیز می تواند در نقصان pH خاک مفید باشد. میزان محلول بودن کودهای فسفره نیز متغیر است

بررسی کودهای پتاسیم

کمبود پتاسیم بیشتر در خاک های اسیدی و خاک های شنی دیده می شود، ولی کمبود آن در دیگر خاک ها تحت شرایط آبیاری و برداشت مقدار بسیاری محصول (بخصوص یونجه) نیز مشاهده می گردد.

بیشتر کودهای پتاسیم در آب محلول هستند و نحوه اضافه آنها به خاک نقش بسیاری در اثر بخشی کود ندارد کلرورپتاسیم فراوانترین ترکیب پتاسیم در طبیعت است. کلرورپتاسیم دارای مقدار بسیاری (۶۰ تا ۶۲ درصد) می باشد با این حال مصرف کلرورپتاسیم در مواردی که به مقدار زیادی پتاسیم نیاز است چندان مطلوب نیست، چون احتمال مسمومیت ناشی از فراوانی کلر پیش می آید با این که مقدار کمی کلر برای محصولاتی مثل توتون و پنبه لازم است، ولی زیادی کلر در خاک سبب آبدار شدن غده سیب زمینی و نقصان کیفیت توتون می گردد.

خدمات شیمیایی

نیترات پتاسیم دارای ۴۴% اکسید پتاسیم است، اما کودی گران قیمت می باشد. سولفات پتاسیم معمولترین کود پتاسیم است که در زراعت مصرف می شود پتاسیم از تجزیه اولیه بقایای گیاهی نیز به خاک اضافه می شود، ولی هوموس خاک بعنوان منبع قابل توجه پتاسیم بشمار نمی رود، زیرا پتاسیم بوسیله مواد آلی تثبیت نمی گردد. خاکهائی که مقدار بسیاری رس از نوع ورمی کولایت و ایلیت دارند پتاسیم را تثبیت می کنند. پتاسیم واقع در محلول خاک در حال تعادل است و بعنوان ذخیره پتاسیم خاک محسوب می شود در صورتی که شدت تثبیت زیاد است می بایستی پتاسیم را بصورت نواری و قبل از کاشت در خاک قرار داد.خدمات شیمیایی

جهت مشاهده ادامه مطلب در بخش بعدی با ما همراه باشید.

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 182 | تعداد بازدید دیروز 126 | تعداد بازدید هفته 308 | تعداد بازدید ماه 407 | تعداد بازدید کل 241296

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد