بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

خدمات صنایع شیمیایی- آشنایی با نکات مهم حمل و نقل مواد شیمیایی بخش اول

مجله الکترونیکی صنایع شیمیایی ، رنگ و پلیمر با هدف پرداختن به موضوعات و صنایع مرتبط با علم شیمی در موضوعات صنایع شمیایی ، معرفی شرکت های شیمیایی  و ارائه مطالب و اخبار صنایع شیمی راه اندازی شده است .

وجود هزاران مدل ماده شيميايی و استفاده‌ های گوناگون از صنایع شیمیایی باعث شده است كه اين مواد در كنار مزايا و خدماتی كه برای انسان دارد باعث سلب آسايش و سلامتی او شوند:

تعریف کالای پرخطر در صنایع شیمیایی :

عبارتند از مواد يا محصولاتی كه در هنگام جابجايی، عمليات بارگيری يا تخليه و نگهداری ممكن است سبب انفجار، آتش‌سوزی،‌ خرابی تجهيزات فنی و دیگر كالاها و نيز مرگ، مسمويت، آسيب، سوختگی، تشعشع و يا بيماری انسان يا حيوان گردد.

صدور برنامه برای کالاهای پر خطر در صنایع شیمیایی به چه صورت است ؟

بارنامه مدرك قرارداد حمل است كه سرپرست در قبال دريافت کردن كرايه حمل صادر میكند و بر نوع آن تعهد حمل كالا را ازجایی به جایی ديگر می پذيرد. بارنامه در حمل و نقل ريلی الزاما همراه واگن بوده و بعنوان شناسنامه بار همگی اطلاعات مربوط به كالاهای مورد حمل در آن ثبت می شود. پس براساس آن ميتوان به حقیقت كالا پی برده و در صورت حادثه، اتفاق و يا ضرورت‌های ديگر کارهای احتياطی ، ايمنی و ...مناسب با آن را بعمل آورد.

همگی كالاهای پرخطر در هر يك از مقررات حمل و نقل بر اساس فهرست پیشنهاد شده از طرف سازمان ملل طبقه‌بندی شده‌اند و بر اين اساس هر كالايی جزء كالاهای خطرناك به حساب می آیند دارای يك كد چهار رقمی است كه به كد UN معروف است.

نکات مندرج در اظهار نامه و بارنامه :

براي حمل بار فرستنده بايد درخواست حمل‌بار (اظهارنامه) را كه حاوی اطلاعات زير باشد امضا نموده و تسليم ايستگاه يا انبار مبدا كند:
تاريخ و زمان تقاضا، نام كامل و نشانی فرستنده،‌ نام كامل و نشانی گيرنده، مبدا، مقصد، نوع و مشخصات جنس، وزن حقيقی جنس، تعداد و علامت بسته‌ها،مدل بسته‌بندی و دیگر مشخصاتی كه در برگ درخواست حمل‌بار (اضهارنامه) گفته میشود.
علاوه بر آن برای حمل و نقل كالاهای پرخطر فرستنده وظیفه دارد نکات زير را نيز در بارنامه يا اظهارنامه (بر حسب مورد) ذكر و مدارك مورد احتیاج زير را ارائه كند:
-‌ اسم دقيق و درست محموله (درج عناوينی كلی شيميايی، مواد دارويی و عناوين تجاری مجاز نميباشد)
-‌ كد UN محموله (شماره چهار رقمی سازمان ملل)
- شماره كلاس و زير كلاس
- شماره علامت خطر و برچسب‌ها ( بر روی بسته، واگن يا كانتينر)
- قيد کردن شماره قراردادهای ويژه حمل كالاهای پرخطر در صورت موجود بودن
- در صورت بارگيری مشترك مجاز،‌ وزن هر بار به تفكيك با مشخصات كامل و درست گفته شود.
- درج کردن شماره كارت احتياطی
- درج کردن مهر آرايش قطار و مهر عبارات اضافه در بارنامه

اطلاعات و داده های مندرج در جدول شناسایی و عملیات در خدمات صنایع شیمیایی به چه صورت است ؟

جدول شناسايی کردن و عمليات شامل مشخصات و ویژگی های كالاهای پر خطر UN، شماره NHM، شماره برچسبها و علائم مورد احتیاج، كلاس خطر، شماره رديف در جدول RID، شماره كد خطر، عبارت ستون يازده بارنامه، بسته‌بندی سازمان ملل، مدل مخزن، حائل، عمليات مانوری، عبارات اضافه و ... است.
بر اساس كد UN سازمان ملل برای شناسايی کردن صنایع شیمیایی و حمل كالاهای خطرناك دستورالعمل‌هايی را بر نوع مقررات بين‌ المللی اينگونه كالاها تدوين نموده است. برای شناسايی کردن كالاهای خطرناك يك عدد چهار رقمی به هر كالا تعلق گرفته است كه اين عدد چهار رقمی شماره سازمان ملل يا اصطلاحاً كد (UN) ناميده میشود. در اصل اين كد به عنوان كليد رمز برای شناسايی کردن كالاهای خطرناك میباشدچون با دانستن اين كد میتوان به اطلاعات بسیاری كه برای حمل و بسته‌بندی و ... مورد احتیاج است دست پیدا کرد.
كلاس خطر: اين ستون مبين كلاس خطر كالا است و تعلق هر يك از كالاهای پرخطر را به كلاس‌بندی نه گانه نشان می دهد.
شماره رده يا رديف در جدول: اين شماره نمايانگر رديف ماده مورد نظر در جدول موجود در ضمينه دو SMGS‌ و RID مربوط به كلاسی است كه آن ماده در آن طبقه‌بندی میشود كه شامل يك قسمت عددی(نشان دهنده رديف در جدول) و يك بخش حروفي است. در اين ستون از سه حرف a,b,c استفاده شده كه ميزان خطر ماده را نشان میدهند و عمدتاً حرف (a) مواد دارای درجات خطر بالا، حرف (b) مواد خطرناك و حرف (c) مواد دارای درجات پائين خطر را نمایش میدهند.

بارنامه در حمل و نقل ريلی صنایع شیمیایی و مواد خطرناك الزاما همراه واگن بوده و بعنوان شناسنامه بار همگی اطلاعات مربوط به كالاهای مورد حمل در آن ثبت میشود.پس براساس آن میتوان به حقیقت كالا پی برده و در صورت اتفاق حادثه، اتفاق و يا ضرورت‌هاي ديگر اقدامات احتياطی،‌ايمنی و ... مناسب با آن را بعمل آورد.

كد خطر: نشان‌دهنده نوع خطرات كالا می باشد چون بعضی از كالاهای خطرناك ممكن است به غیر از خطرات كلاس مربوطه دارای خطر يك يا دو كلاس ديگر نيز باشند. اعداد اين ستون يك رقمی، دو رقمی و حداكثر سه رقمی است. كه نخستین رقم نشان دهنده اين است كه ماده به چه كلاسی تعلق دارد دومين رقم به اين معنا است كه خطر بعدی ماده چيست كه اگر اين رقم صفر باشد نشان دهنده اين است كه آن ماده فقط خطرات همان كلاس را دارد. به طور مثال اگر كد خطر ماده‌اي 40 باشد معنی اش اين است كه كالای مورد نظر فقط خطرات كلاس 4 را دارد و اگر 44 باشد نشان دهنده شدت خطر كلاس 4 است. وجود داشتن رقم سوم به منزله خطر سوم كالا می باشد. به اين معنا كه ماده دارای خطرات بيشتر از دو كلاس می باشد.

مثلاً درمورد آمونياك كد خطر X286 است. يعنی اين ماده در حالت اصلی و به صورت گاز قابليت اشتعال (كلاس 2) داشته و  سمی نيز است (كلاس 6-1) و در واكنش با آب حالت قليايی و خورندگی پيدا می كند (كلاس 8) در اين ستون حرف X نشانه اين است كه آن ماده با آب واكنش خطرناكی به وجود می آورد.در صنایع شیمیایی هزاران مدل ماده شیمیایی وجود دارد.
نكته: اعداد ستون كد خطر در خصوص كلاس 1 يك رقمی بوده، به اين معنی كه تركيبی از زير كلاس مربوطه و گروه تطبيقی آن ميباشند. به طور مثال در مورد كد خطر D 1-1، معنی آن مجموعه‌ای از تعريف مربوط به زير كلاس 1-1 و گروه تطبيقی‌D ميباشد.
شماره NHM:  سازمان UIC براي شناسايی کردن همه ی كالاها جهت حمل و نقل آسان تر اقدام به گروه‌بندی كالاها و تعيين کردن يك شماره چهار رقمی برای هر گروه نموده و با توجه به تقسيم بندی هر گروه به زيرگروههای گوناگون دو عدد و با تقسيم هر زيرگروه به كالاهای مشخص دو عدد ديگر به آن اضافه کرده است به صورتی که هر كالای مشخصی در اين سيستم با يك عدد هشت رقمی شناخته می شود. اين عدد در گمركات نيز برای شناسايی کردن كالا به عنوان تعرفه گمركی بكار ميرود.
شماره برچسب در خدمات صنایع شیمیایی : شماره برچسب و يا علامتی است كه بايد  روی بسته‌ها، واگنها و كانتينرها جهت مشخص نمودن مدل محموله آنها الصاق می شود.
عبارت ستون 11 بارنامه: عبارت خلاصه شده‌ ای است كه تعیین كننده نوع خطر ماده ميباشد. كه اين عبارت  باید در ستون 11 بارنامه برای كالاها ی پر خطر درج گردد. به عنوان مثال برای كنجاله با كد UN= 2217 كالای خطرناك كلاس 4-2 عبارت «خودافروز» بكار میرود.

صنایع شیمیایی به قسمتی از صنایع گفته می شود که مواد شیمیایی مورد احتیاج دیگر صنایع را برای تولید بیش از 70هزار محصول از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد احتیاج تامین می کند در این مقاله به خدمات صنایع شیمیایی و صنایع شیمیایی پرداخته ایم ادامه مطلب را در بخش بعدی میتوانید مشاهده بفرمایید.

 

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 111 | تعداد بازدید دیروز 107 | تعداد بازدید هفته 1987 | تعداد بازدید ماه 9035 | تعداد بازدید کل 239368

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد