بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

بررسی فیلتر هوا در صنایع شیمیایی

بررسی فیلتر هوا در صنایع شیمیایی :یکی از مشاغل پر خطر در زمان حال حاضر کار در مناطق پتروشیمی، نفت و گاز می باشد. در این مناطق به دلیل وجود انواع ذرات معلق شیمیایی با خاصیت تجزیه ناپذیری آلایندگی هوا به اوج می رسد. از این رو تامین محیطی امن برای سلامت کارمندان امری بسیار ضروری و جدایی ناپذیر در این نوع صنایع شیمیایی می باشد.

 آشنایی بیشتر با فیلتر هوا در صنایع شیمیایی

فیلتر هوا درصنایع شیمیایی

استفاده از دستگاه های تصفیه هوای صنعتی در مناطق مختلف بدون شک در شرایطی که منشا آلودگی در داخل فضای بسته کارگاهی باشد و کیفیت هوا در بیرون فضای بسته مناسب باشد، آسان ترین اقدام تهویه هوای آلوده داخلی و جایگزین کردن آن با هوای بیرون است. ایراد بزرگ در این روش، رعایت نکردن اخلاق زیست محیطی و آلوده کردن محیط بیرون است.

اما مشکل بسیاری از محیط های صنعتی متراکم آنست که هوای محیط بیرون خود سرشار از عوامل آلاینده می باشد و جایگزینی نه تنها منجر به کاهش غلظت آلاینده نمیشود، بلکه آلاینده های جدیدی را به فضای داخل وارد میکند. دراین حالت نیز راحتترین اقدام ممکن است استفاده از ماسک های تنفسی مناسب باشد که غالبا پرسنل عملیاتی از آن استفاده میکنند.
اما باید بپذیریم که در فضاهای اداری، مهندسی و آزمایشگاهی مستقر در این مراکز نیز که غلظت آلایند ها به شدت فضاهای عملیاتی نیست، همچنان احتیاج به مهار آلودگی وجود دارد.
برای این منظور بی شک بهترین و موثرترین اقدام، استفاده از تجهیزات مناسب برای تصفیه و پالایش هوا است. تجهیزات تصفیه هوا در محیط صنعتی، بسیار متفاوت از انواع خانگی و با رویکردی تخصصی تر مورد استفاده قرار میگیرد. استقرار آن ( با دقت به سیستم های تهویه مطبوع موجود در هر فضا)، میزان گردش هوا از فیلترها (با توجه به تخمین ها از شدت نفوذ آلودگی)، میزان آلودگی صوتی آن و از همه مهمتر نوع و ظرفیت فیلترهای بکار گرفته شده در آن، از جمله مواردی است که در یک طراحی مناسب باید لحاظ گردد.

آشنایی با صنایع شیمیایی

صنایع شیمیایی به بخشی از صنایع گفته می‌شود، که مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را برای تولید بیش از ۷۰ هزار محصول، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین می‌کند. پالایشگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی که مواد خام نفتی را به موادی چون سوخت، حلال (نظیر استون)، رزین و… تبدیل می‌کنند نمونه‌ای از صنایع شیمیایی به‌شمار می‌روند.

متخصصان بسیاری در صنایع شیمیایی از جمله مهندسان شیمی، شیمی دانان و تکنسین‌های آزمایشگاه درگیر هستند. در سال ۲۰۱۸، صنایع شیمیایی تقریباً ۱۵٪ از بخش اقتصادی تولید ایالات متحده را تشکیل می‌دهد.

جهت آشنایی بیشتر با فیلتر هوا در صنایع شیمیایی به مطلب زیر توجه بسیار نمایید.

بررسی فیلتر هوا در تصفیه هوای صنعتی

یکی از مسایل بسیار مهم در طراحی تصفیه هوای صنعتی، تعیین فیلتر مناسب برای جذب آلاینده های فاز گازی (Gas-Phase) موجود در هواست. این مورد به نسبت آلاینده های جامد و مایع معلق در هوا (موسوم به ایروسول)، از پیچیدگی مهندسی خیلی بیشتری برخوردار است و دانش آن در دنیا نیز به روز و در حال توسعه می باشد.

اهمیت داشتن تعویض فیلتر هوا در تصفیه هوای صنعتی

روش جذب آلاینده ها در فیلتر، چه برای آلاینده های گازی و چه آلاینده های از نوع ذرات معلق، بی شک مطمئن ترین و موثرترین روش برای مهار آلودگی های در یک دستگاه تصفیه هوای صنعتی می باشد.

فیلترها بعنوان قلب این تجهیزات، حساسترین قسمت و به تبع آن نیازمند دقت و پایش دوره ای می باشند.
هرچند فیلتر های الیافی که برای جذب ذرات معلق مورد استفاده قرار میگیرد، به مرور زمان و کارکرد دچار افت راندمان جذب نخواهد شد، ولی به علت گرفتگی وافت فشار بالا، از دید مصرف انرژی و شدت جریان هوا سیستم را دچار افت کرده و از این حیث لازم است در زمان بهینه تعویض گردد.
در خصوص فیلترهای جاذب گازی، عوض کردن دیر هنگام می تواند سبب آن شود که جاذب راندمان جذب را کاملا از دست دهد و حتی در شرایط خاصی ممکن است بخشی از آلاینده جذب شده را باز پخش کند.

لذا بهتر است که پایش گردد و در زمانهای مناسب و اندکی پیش هنگام تعویض گردد. تعیین زمان های تعویض به هیچ وجه قابل پیش بینی و تعیین دقیق نمی باشد و این ادعا کاملا فریبنده است. راهکار درست و موثر مراقبت دوره ای فیلترهاست.

استفاده از دستگاه های تصفیه هوای صنعتی در مناطق گوناگون بی شک در شرایطی که منشا آلودگی در داخل فضای بسته کارگاهی باشد و کیفیت هوا در بیرون فضای بسته مناسب باشد، آسان ترین ترین اقدام تهویه هوای آلوده داخلی و جایگزین کردن آن با هوای بیرون است. ایراد بزرگ در این روش، رعایت نکردن اخلاق زیست محیطی و آلوده کردن ...

ظرفیت فیلتر هوا به چه معنی می باشد؟

به مقدار گرد و غباری که فیلتر می تواند، بعد از پالایش هوا بدون برگرداندن آن به جریان هوای ورودی موتور در خود نگه دارد ظرفیت فیلتر گویند. با پر شدن ظرفیت فیلتر زمان تعویض آن فرا می رسد. این مقدار در یک منطقه پر گرد و غبار همچون خاورمیانه حدودا ۵٠٠٠ کیلومتر برای فیلترهای کاغذی می باشد.

در این مطلب به فیلتر هوا در صنایع شیمیایی و آشنایی بیشتر با صنایع شیمیایی پرداخته ایم.

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 375 | تعداد بازدید دیروز 305 | تعداد بازدید هفته 1661 | تعداد بازدید ماه 8709 | تعداد بازدید کل 239042

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد