بارگذاری...
نشریه صنایع شیمیایی ,رنگ و پلیمر

کاربر گرامی خوش آمدید

سایت در حال به روز رسانی می باشد

برای اطلاع از تخفیف ها، در خبرنامه عضو شوید

User Rating: 0 / 5

صنایع شیمیایی و بررسی چند ماده سرطان زا

صنایع شیمیایی و بررسی چند ماده سرطان زا : آشنایی با بعضی از عناصر که سبب سرطان می‌شود و دانستن این مطلب که این مواد در چه چیزهایی وجود دارد بسیار ضروری به‌ نظر می‌ رسد.

صنایع شیمیایی و آشنایی با ماده های سرطان زا

آشنایی بیشتر با صنایع شیمیایی و ماده سرطان زا

سرب

 سرب از صنایع شیمیایی‌ است که در جدول تناوبی با نشان Pb و عدد اتمی ۸۲ وجود دارد. سرب عنصری سنگین، سمی و چکش‌خوار است که دارای رنگ خاکستری کدراست. زمانی که تازه تراشیده‌شده سفید مایل به آبی است ولی در معرض هوا به رنگ خاکستری تیره تبدیل می‌شود.

از سرب در سازه‌های ساختمانی، خازن‌های اسیدسرب، ساچمه و گلوله استفاده شده واین عنصر قسمتی از آلیاژهای لحیم، پیوتر و آلیاژهای گدازپذیر را نیز تشکیل می‌دهد.

سرب سنگین‌ترین عنصر پایدار است. سرب فلزی سمی است که به پیوندهای عصبی آسیب رسانده ( به‌ ویژه در بچه‌ها) و سبب بیماری‌های خونی و مغزی می‌شود.

تماس زیاد با این فلز یا نمک‌های آن مخصوصاً نمک‌های محلول یا اکسید غلیظ آن PbO۲ می‌تواند سبب بیماری‌های کلیوی و دردهای شکمی شود.

سرب در طبیعت پیدا می‌شود ولی کمیاب است. امروزه اکثرا سرب در کانی‌هایی همراه با روی، نقره و (‌بیشتر) مس یافت ‌شده و به همراه این مواد جدا می‌شود.

ماده معدنی اصلی سرب گالن(PbS) است که حاوی 8۶/۶‌درصد سرب است. دیگر کانی‌های گوناگون و معمول آن سروسیت (PbCO ۳) و انگلسیت (PbSO ۴) هستند ولی بیش از نیمی از سربی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد بازیافتی است.

آشنایی بیشتر با صنایع شیمیایی و ماده سرطان زا

صنایع شیمیایی و بررسی تنگستن

آشنایی با تنگستن و صنایع شیمیایی

تنگستن (ولفرام) یک عنصر شیمیایی است با علامت اختصاری W و دارای عدد اتمی ۷۴. تنگستن فلزی است سخت و سنگین که دارای رنگ خاکستری روشن است.

تنگستن دارای بالاترین درجه ذوب (۳۴۲۲ درجه سانتی‌گراد) در بین عنصرهاست؛ مورد استفاده به خصوص آن در صنایع برقی، لامپ روشنایی، لامپ اشعهX، الکترودها و سوپر آلیاژهای عصر فضاست.

عمده‌ترین و بیشترین مصرف تنگستن جهان در تولید فلزات مقاوم و کاربید تنگستن (W2C, WC) است که به‌عنوان فلزی سخت شناخته شده است. این محصول بیش از 50 درصد از مصرف تنگستن را به‌خود اختصاص می‌دهد و از این جهت مهم‌ترین فاکتور و عامل تأثیرگذار بر میزان تقاضای تنگستن است.

بیشترین استفاده تنگستن کاربید به‌صورت مخلوطی از پودر کبالت است که 3 تا 25‌درصد وزن آن را تشکیل می‌دهد و هرچه مقدار تنگستن آن بالا باشد، میزان مقاومت و سختی آن بالاتر می‌رود.

در ابزارهای برنده و تیز از مخلوط تنگستن کاربید و تانتالیم و تیتانیوم استفاده می‌شود. به علاوه با اضافه کردن این فلزات، عمر ابزار زیاد می شود.

آشنایی و برسی دی اکسید تیتانیوم و صنایع شیمیایی

تیتانیوم عنصری است فلزی با عدد اتمی ۲۲ که در گروه IVB و دوره چهارم جدول تناوبی جای دارد.

جرم اتمی آن 9/47 و دارای 5 ‌ایزتوپ است، 6 دهم درصد قشر زمین را تشکیل می‌دهد و ترکیب‌های آن پراکنده و استخراج آن بسیار سخت است.

بیشترین مصرف تیتانیوم در صنایع به 2صورت فلزی و دی‌اکسید تیتانیوم است. شکل فلزی آن به‌ علت مشکلات تهیه و خالص‌سازی‌ مصرف چندانی ندارد ولی در عوض مصرف اکسید آن به‌صورت TiO ۲در صنعت کاربرد خیلی گسترده‌ای دارد به‌ صورتی که ۹۰‌درصد از صنایع اولیه، مصرف‌کننده اکسید تیتانیوم هستند.

امروزه فلز تیتانیوم به‌عنوان یک فلز استراتژیک در موتور و ساختمان داخلی هواپیماها، موشک‌ها، جت‌ها، ماشین‌های نساجی، وسایل جراحی، وسایل نمک‌زدایی، وسایل ارتوپدی، وسایل غذاسازی، وسایل ساینده، تجهیزات حمل‌ونقل صنایع شیمیایی ، واحدهای مولد برق، صنایع آلیاژی، ساخت زیردریایی‌ها، کارخانه‌های ساخت مواد شیمیایی، دستگاه‌های خنک‌کننده نیروگاه‌های اتمی و حرارتی و ده‌ها مورد دیگر کاربرد دارد.

بررسی بخارات گازوئیل

گازوئیل که در انگلیسی به آن دیزل نیز می‌گویند، از مشتقات نفتی است که در گذشته‌ای نه‌چندان دور در خودروها و امروزه بیشتر به‌عنوان سوخت خودروهای سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بخارات گازوئیل به علت وجود مقدار بسیاری گوگرد در این ماده سوختی برای افراد خطرناک است و از همین جهت است که در عصر حاضر نیز تدابیری جهت جلوگیری از انتشار بخارات گازوئیل گوگرد‌دار در هوای شهر به‌ علت سرطان‌زا بودن آن اندیشیده شده است.

در کشور ما نیز مدتی است که به‌ علت بالارفتن میزان آلودگی هوای شهرهای بزرگی نظیر تهران تلاش شده است تا گازوئیل بدون گوگرد جایگزین گازوئیل گوگرد‌دار شود.

حتی مسئولان شماره‌گذاری چندی است شماره‌گذاری خودروها را مشروط به استفاده از خودروهایی که با سوخت گازوئیل بدون گوگرد کار می‌کنند کرده‌اند.

مسئولان محیط‌زیست و شهری نیز مدت‌هاست که در حال بررسی راه‌هایی برای اتخاذ تدابیری به‌منظور تردد کمتر خودروهای گازوئیل‌سوز در سطح کلانشهرها هستند.

کربن سیاه

آشنایی بیشتر با صنایع شیمیایی و کربن سیاه

کربن سیاه شکل دیگری از کربن است که به‌صورت تجاری از تجزیه حرارتی یا اکسیده‌شدن هیدروکربن‌ها حاصل می‌شود.

کربن سیاه بیشتر در محصولات لاستیکی، رنگدانه‌ها و جوهر چاپگرها کاربرد دارد.

اطلاعاتی که درباره تأثیر کربن برسلامت انسان گفته می شود درباره کربن سیاه رنگ است نه درباره عنصر شیمیایی کربن. تنفس کربن سیاه به صورت موقتی و دائم باعث آسیب‌های ریوی و قلبی می‌شود.

در کارگرانی که به تولید کربن سیاه می‌پردازند، بیماری ریوی بسیار مشاهده شده است. همچنین کربن سیاه باعث مشکلات پوستی مثل سوختن فولیکول‌های مو و لیزی مخاط دهان می‌شود.کربن سیاه خاصیت سرطان‌زایی دارد.

در این مطلب به صنایع شیمیایی و ماده های سرطان زا پرداخته ایم.

500 کاراکتر باقیمانده است


امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
اشتراک گذاری:
    

تعداد بازدید امروز 377 | تعداد بازدید دیروز 305 | تعداد بازدید هفته 1663 | تعداد بازدید ماه 8711 | تعداد بازدید کل 239044

کلیه حقوق این سایت برای مالک سایت محفوظ است .طراحی سایت توسط آرمان وب

اتصال اینترنت وجود ندارد